Zoek de baby (en een kijkje in mijn winkelkar)

De komst van de baby heeft winkelen een nieuwe dimensie gegeven. Niet omwille van het zeuren (dit heb ik nog te goed voor latere peuter-kleuter-fase), dan wel omwille van het praktische. Want niet elke winkel is uitgerust voor de mama-met-maxicosi

 

Doordat Gaëlle nu alle plaats neemt in de kar wordt het bewust winkelen nog bewuster. De plaats is beperkt dus elk product gaat door een streng selectieproces. Ik heb altijd het boodschappenlijstje in mijn telefoon (gemakkelijk om dingen toe te voegen als je in de week ergens aan denkt, zeker nu mijn geheugen nog onderhevig is aan post-zwangerschap-gaten). Je smartphone vergeet je al minder snel dan een lijstje op papier en het is nog eens ecologisch ook. Win-win-win.

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik koop. En waar ik koop. Ik hou van afwisseling en ben niet trouw aan 1 winkel of 1 merk. Deze week trokken we naar AH en dit vind je in mijn kar:

 • Broccoli. Voor mijn soep met linzen 's avonds. We eten 's middags een warme maaltijd en in het kader van back-in-shape versus soms-moet-het-snel-gaan-door-de-baby is soep voor mij een geweldige oplossing. Vroeger had ik snel weer honger na soep, maar door de linzen (proteïnes) voel ik me nu voldoende gevuld en gevoed.

 • Veggie gehakt. Ik hou ervan om 'mijn' versie te maken van Vlaamse klassiekers. Deze week een traditionele ovenschotel maar dan met veggie-gehakt, aubergine en aardappelpuree. 

 • 6 kazen. Deze heb ik zo gemist tijdens de zwangerschap! Repas de fromages is onze gedeelde liefde voor Frankrijk en tegelijk een zalig petit-plezierke.

 • Koffie. Spreekt voor zich. O wat hou ik van die eerste slok koffie 's morgens!

 • Avocado. Een lifesaver want deze combineer ik met restjes of vormt op een cracker een kleine snack wanneer een 'goestje' optreedt.

 • Eitjes. Als er babybezoek komt, bak ik zoveel als mogelijk zelf koekjes. Simpele havermoutkoekjes met honing. Ik Google tot ik een leuk receptje vind (lees: met weinig ingrediënten en waar ik suiker kan vervangen door honing).

 • Koekjes. Omdat het soms niet lukt om zelf te bakken. Stan is bovendien dol op de AH kaneelkoekjes.

 • Kikkererwten en bonen in blik. Ook al ben ik een zoveel-mogelijk-puur-madam, ik ben ook realist. Naar mijn mening is het beter een plan B te hebben, dan ten prooi te vallen aan inspiratieloze fastfood op een doordeweekse dag. Omdat ik nauwelijks vlees eet, zijn deze proteïnes essentieel. Ik maak er wel een sport van om ze zo goed mogelijk af te spoelen. En oké, ze bevatten dan nog steeds wat bewaarmiddelen, maar zoals het spreekwoord zegt: het zijn de blutsen en builen die je erbij moet nemen. Het is oké, er zijn ergere dingen.

 • Veldsla. Stond niet op mijn lijstje, maar o daar kreeg ik zo'n zin in! Net zoals rucola vormen ze een lekkere aanvulling op mijn bord. En wanneer ze op hun einde komen, dan verwerk ik ze lekker mee in de soep.

 • Verder hebben we nog schoonmaakproducten mee, brood (voor bij onze kazen!), bananen en volkoren penne. Ook Doritos, pindakaas en zwarte chocolade.

Het zijn kleine dingen die grote verschillen maken, zegt ook Goedele Leyssen. Wat werkt voor jou? Welke zijn jouw basics? Wat zijn lifesavers? Hoe ziet je plan B eruit? Wil je een handig stappenplan, lees dan zeker Shine. Deel 2 is volledig gewijd aan boodschappen.

Veel winkelplezier!

X0

Natasha

PS - Dit artikel schrijf ik na een eerste ochtendflesje. Gaëlle coördineert mee vanuit mijn schoot. Ze wrijft in haar oogjes, tijd voor een dutje!

©2020by VROUWENGELUK

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!
 • Facebook Vrouwengeluk
 • Instagram Vrouwengeluk