Start je dag met meer veerkracht

Wat is het eerste waar je aan denkt als je je ogen opent? Hoe organiseer je je ochtend? Wat doe je? Waaraan denk je? Hoe ervaar je de eerste uren van je dag?

 

De perfecte ochtend bestaat niet, toch hebben we meer invloed dan we in de eerste plaats zouden denken. Want wist je dat … met de keuzes die je maakt kan de ochtend je empoweren of je naar beneden halen.

Ga voor ADS – Adem, Droom, Stretch

ADS zijn drie minuten in je bed, nog voor je opstaat. Het zijn drie minuten waarop jij je voorbereidt op de dag. Drie minuten die een verschil maken in hoe je de ochtend, en de dag beleeft. Vanaf het moment dat je wakker wordt, draaien je gedachten op volle toeren. Ook al heb je niet het gevoel helemaal wakker te zijn, ADS helpt je dag te kickstarten:

 

Adem 1 minuut bewust diep in en uit. Zuurstof is de belangrijkste voedingsstof.

Droom: Zie in 1 minuut voor jezelf hoe je dag verloopt. Focus je op hoe je je wil voelen en hoe je veerkrachtig omgaat met de uitdagingen van vandaag. Zie de film van jezelf. Dit is geen wishfull thinking maar bepaalt je focus. Zoals wanneer je een bepaalde auto wil kopen en je plots overal dat model ziet. Focus helpt je anders te beleven en anders te handelen.

Stretch 1 minuut: in je bed of in de badkamer. Door fysiek in beweging te komen, versterk je je emotionele en mentale kracht.

 

Het is niet de bedoeling de perfecte ochtend na te streven. Wel leer je zelf veerkrachtiger omgaan met de (grote en kleine) uitdagingen van elke dag. Wanneer je goed in je vel zit, kan je er simpelweg beter tegen. En dit gevoel neem je mee in de rest van je dag!

©2020by VROUWENGELUK

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!
  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk