Vrouwelijke energie

Column september 2018

Je kan je weleens overweldigd voelen. Alsof zoveel mensen op je rekenen. Je hebt duizend-en-één dingen te doen. En wat écht belangrijk is, je gezonde keuzes, dat lijkt maar niet te lukken.

 

Je wéét nochtans wat je moet doen, en toch doe je het niet. Wat is de missing link?

Quote Shine The Quieter you become.png

Mensen schrikken ervan als ik zeg dat er ook voor mij nog dagelijks uitdagingen zijn. Gezondheid is mijn passie, maar evenzeer ben ik menselijk, meer nog: vrouwelijk. Ik ben dus ook regelmatig moe, gestresseerd of hormonaal (of dit alles tegelijk).

Het is maandagochtend en ik loop samen met collega-onderneemster en vriendin Lesly in het natuurdomein. Deze ‘brainstormwandeling’ helpt onze gedachten te structureren en uit te wisselen over successen en uitdagingen.

We lopen onder de bomen, naast het meer dat schittert in de ochtendzon. Hoewel ik al bijna 10 jaar werk rond gezondheid en geluk is het pas recent dat ik duidelijk zie hoe de puzzel in elkaar past.

 

“Het keerpunt is er gekomen wanneer ik besefte dat ik meer in mijn vrouwelijke energie moest komen te staan.

Als je mij kent, dan weet je dat ik een heel praktisch, down-to-earth persoon ben. Ik hou van concrete dingen en directe resultaten. De idee van vrouwelijke energie heb ik daarom lang verworpen. Onterecht, blijkt dus.

Want sinds mijn wake-up call vorig jaar (lees: einde-relatie-identiteitscrisis) ben ik steeds vaker bij mezelf te rade gegaan. Door openlijk mijn twijfels en uitdagingen te benoemen leerde ik een ‘innerlijke stem’ kennen. Een soort raadgever in mezelf, noem het intuïtie, buikgevoel, ziel – maakt niet uit. Dit naar binnen keren brengt me in contact met mijn vrouwelijke kracht. Een innerlijke motivatie die ondanks uitdagingen overeind blijft.

Wanneer je voelt dat iets niet lukt, vraag jezelf dan hoe je het wel kan doen. Wend je tot je intuïtie want die kent de antwoorden die voor jou passen, op dit moment. Je kan dit schrijvend doen, in gedachten terwijl je naar je werk rijdt of ’s morgens, nog voor je uit je bed komt. Soms komt het antwoord meteen, andere keren komt het via een vriendin, een toevalligheid of zoals in mijn geval: tijdens een gesprek.

Voel je deze septembermaand overweldigd, weet dan dit: je hebt niet nog meer kennis nodig. De kans is groot dat je, met wat je binnen het bereik hebt al genoeg hebt. Las een pauze in en stop met nog meer nieuwe informatie te verzamelen. Gun jezelf de tijd en ruimte om met wat je weet eindelijk ook de stappen te zetten naar het doen. Ga in verbinding met die stem in jezelf. En ervaar zelf het keerpunt.

Verbinden met andere vrouwen?

Graag nodig ik je uit voor Shine nazomer-book-tour. Kom naar één van onze workshops

en voel zelf hoe jij terug in je vrouwelijke energie kan komen te staan.

Je leert je gezonde keuzes anders te organiseren en ondanks uitdagingen te werken

aan een gezonde, happy versie van jezelf. Je bent niet de enige die het druk heeft

of moet rekening houden met een gezin. We hebben allemaal onze uitdagingen

en dat is oké.

X0

Natasha

PS - Je kan zoveel meer dan je van jezelf denkt. Dit zijn niet mijn woorden, wel die van Lesly. Voel je dit ook? Volg dan zeker de Facebook pagina van Lesstress of neem een kijkje op haar website. Supermadam!

Jouw shine - actie

Doe eens minder

Het klinkt tegenstrijdig, maar vaak bereik je méér door minder te doen. Het momentje van halt houden en ademhalen zorgt voor een opening. Je krijgt inspiratie, energie en kan je focussen op de juiste actie. Door jezelf die ademruimte te geven creëer je wat belangrijk is op dat moment. Hoewel dit eenvoudig is, zal je hoofd je met plezier obstakels voor de voeten werpen. Misschien ervaar je schuldgevoel, praat je jezelf om dat deze theorie 'niet klopt' en kan je zelfs initieel meer stress ervaren. Dit is perfect normaal. Weet dat dit voorbij gaat en focus je op de vraag: hoe kan ik meer door minder?

 

Overweeg ook om tijdelijk die boeken aan de kant te leggen, om je uit te schrijven op nieuwsbrieven die je toch niet leest, kortom: wat je afleidt, dat zet je eventjes aan te kant. Rust in je huis brengt rust in je hoofd. 

Shine Nazomer Book Tour Vrouwengeluk.jpg

 

Meer weten?

Natasha Dewulf (1986) is psychologisch consulente en auteur van Shine, gezonde keuzes voor een goed gevoel (2018, uitg. Bibliodroom). 

Meer inspiratie ontvangen? 

Op Instagram vind je dagelijks tips en inzichten die je helpen structuur brengen in je leven en meer balans ervaren tussen werk, huishouden en gezin!

Volg me op Instagram en schrijf je hieronder in op de nieuwsbrief!