Over

Natasha Dewulf
Hoe organiseer je keuken, werk en leven opdat je gezonde keuzes gemakkelijker worden?

Geconfronteerd met mijn eigen gezondheidsproblemen raakte ik in 2009 gefascineerd door de vraag: waarom doe ik niet altijd wat goed voor me is? Wat maakt dat ik me niet consistent elke dag aan de belofte aan mezelf hou?

Vrouwengeluk

Vanuit mijn achtergrond als psychologisch consulente begon ik patronen te herkennen. Eerst bij mezelf, daarna in coachings en workshops. Sindsdien is het mijn missie: jou helpen naar de gezonde levensstijl die past bij wie je bent. Op een praktische en haalbare manier. Je Vrouwengeluk terugvinden.

Bio

Natasha Dewulf (1986) studeerde Toegepaste Psychologie en is auteur van Shine, gezonde keuzes voor een goed gevoel (2018, uitgeverij Bibliodroom). Ze combineert een 4/5 job met het geven van workshops en schrijven van haar maandelijkse column. Op 13 november 2018 werd ze mama van een dochter, Gaëlle.

Natasha is aangesloten bij de Beroepsvereniging van Psychologisch Consulenten (BPC).

Waarom ik doe wat ik doe

Als kind werd ik meerdere keren opgenomen in het ziekenhuis. In die tijd waren er geen iPad's of YouTube en was ziek zijn nog echt ziek zijn. Een lieve mevrouw hielp me naar herstel. Achteraf bleek dat de psychologe te zijn en toen dacht ik: dit wil ik ook!

Tijdens mijn studies ontdekte ik Gezondheidspsychologie die de relatie bestudeert tussen gezondheid en gedrag. Het voelde meteen juist. Hier lag mijn toekomst.

Wetenschappelijk onderbouwd

Er zijn 2 manieren waarop je genezing nodig hebt. Net daarom is de synergie tussen klassieke westerse geneeskunde en een holistische aanpak zo interessant.

  • ACUUT : je breekt een been, je snijdt je aan glas, je loopt een buikvirus op. Hier heb je duidelijk onmiddellijke hulp nodig (klassieke geneeskunde)

  • CHRONISCH : een probleem van lange duur of terugkerende symptomen. In dit geval beïnvloedt je eigen gedrag je symptomen (holistische aanpak)

Erfelijkheid is een feit. Net zoals blaasontstekingen in mijn DNA verweven zitten. De uitdrukking ervan - of blaasontstekingen zich ontwikkelen - wordt beïnvloed door mijn levensstijl. De keuzes die ik maak bepalen of het zaadje in mijn genen zich al dan niet ontpopt. 

Ik ben niet magischerwijs genezen van blaasontstekingen. Ik heb wel geleerd HOE mijn levensstijl te kiezen opdat het me niet langer belemmert. Het is er nog, maar ik heb er geen last van. 

Samen naar praktische oplossingen

We leven in een tijd van groeiende bewustwording. Steeds meer mensen zijn zich bewust van de nefaste invloed van bewaarmiddelen, suikers en tabak. We spreken van gezond, energiek en streven naar puur.

Met Vrouwengeluk wil ik bijdragen aan die bewustwording. Niet door het aanbevelen van wat-mag-je-wel-of-niet-eten, maar wel door je mee te nemen in een andere DENKWIJZE. 

De vraag is HOE maak je het PRAKTISCH HAALBAAR?

Want wat werkt voor een ander, werkt niet per se ook voor jou. Door jezelf in vraag te stellen en je eigen gedrag te evalueren en bij te sturen, kom je tot de GEZONDE LEVENSSTIJL DIE PAST BIJ WIE JE BENT.

Dan voel je dat het klopt. En dan houd je het ook vol.

Dat is mijn wens voor jou.

Veel leesplezier en vooral: veel Vrouwengeluk!

Met gezonde groeten

Natasha

©2018 by VROUWENGELUK

  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk