Word verliefd op je healthy keuken

Hoe je keuken erbij ligt, heel een grote impact op je 'goesting' in gezond. Een kijkje in mijn kasten!

Februari 2020

Een verhuis en een geheel nieuwe organisatie van mijn keuken. Terwijl ik mijn oude keuken gewend was, is het nu zoeken naar een nieuwe indeling. Wat werkt? Hoe pak je het aan? Kijk even mee.

HET AANRECHT

Het eerste wat je ziet in je keuken is het aanrecht. Vroeger was ik 'less is more'. Maar less zegt weinig over je gewoontes. Ga daarom voor experience: welke ervaring wil je in de keuken? Wat daartoe bijdraagt, blijft op je aanrecht. De rest mag gaan.

DE KOELKAST

Een algemene regel voor de koelkast is er niet. Elke koelkast heeft andere dimensies en indelingen. Toch zijn er een aantal zaken waar we kunnen op letten:

wat is er op ooghoogte

Lees meer in de column over de koelkast strategie

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET

Wat je ziet, gebruik je. Ooit al een de grote kuis gedaan en vergeten dat je ooit superfoods kocht? In mijn vorige keuken had ik een kast in melkglas waar ik bokalen kon stockeren. Nu heb ik dit niet meer en is het even zoeken. Na wat Tetris gedoe is het de schuif onder het fornuis geworden.

MIJN BASIC MUST HAVES

Wat ik altijd in huis heb om, ook al eten de muizen de kruimels uit de kasten, toch nog kan ietwat gezond eten of drinken:

Granenkoffie

Linzen in blik

Rijstkoeken

Nori vellen

Rijstmelk

MANDJES VOOR DE HANDIGHEID

In mijn keukenkasten zijn er mandjes. Simpelweg om een beter overzicht te hebben van wat er is en om gemakkelijker te werken. Zo heb ik 1 mandje met mijn oliën. Als ik kook, is het hup kast open, een olie kiezen en achteraf hup weer onmiddellijk op zijn plaats. Dit leerde ik van Marie Kondo en schreef er ook een column over.

 

X0 Natasha

Jouw shine - actie

1

 

Meer weten?

Natasha Dewulf (1986) is psychologisch consulente en auteur van Shine, gezonde keuzes voor een goed gevoel (2018, uitg. Bibliodroom). 

Meer inspiratie ontvangen? Schrijf je in hieronder. Neem ook een kijkje op Facebook en Instagram voor kookideetjes & praktische inzichten!

©2020by VROUWENGELUK

  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk