30 dagen vegan challenge

Waarom? Door het lezen van #tryvegan challenge

Met foto s van mijn eten

Met benoemen van de moeilijkheden

Elders is moeilijk. Van mama die uit gewoonte melk in mijn koffie doet tot uitgenodigd worden voor een stukje taart. Ook op het werk moet ik nu zelfvoorzienend zijn: een boterham met kaas is no go.

Ongevraagde meningen

Wat eet jij dan? Of een alleszeggende stilte. Zeker nu ik mijn baby ook zoveel mogelijk plantaardig wil opvoeden, zie ik mensen hun woorden inslikken. Sommigen hopen misschien dat het een fase is die overgaat. En ja, iedereen heeft recht op een mening. En ja, er bestaat een kans dat ik er helemaal naast zit. 

Zelf je mening voor jezelf houden

Ook ik moet woorden inslikken. Ongevraagd advies geven is een grote valkuil. Net zoals ik mijn dochter wil tonen in plaats van zeggen, zo focus ik me ook op mijn eigen keuzes en acties. 

Zin en goestjes

Ik hou van echte goede kaas en van sushi, vooral die stukjes met rauwe zalm en dat sausje. Die zijn voor mijn cheatday. Welke je overtuigen ook is, iedereen zou een cheatday moeten hebben. 

Met hoe ik die overwon

Met hoe ik het in de toekomst zie: de 6 op 7 veganlover

Veganist doet me denken aan geitenwollensokken en ik hou van mooie bloesjes en high heels. Veganlover is een keuze die liefde uitstraalt. Liefde voor mezelf en mijn gezondheid.

Niet extreem

Een stukje chocolade, ook al is het niet mijn cheatday, het is oké.

Welke ervaring heb jij met vegan? Wil je hier meer over weten? Deel het in de Facebook groep. Als ik voel dat hier interesse voor is, kan het een tof onderwerp zijn om verder te verdiepen in de groep.

©2020by VROUWENGELUK

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!
  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk