Havermoutkoekjes à la Vrouwengeluk

Het is pas recent dat ik me aan het bakken ben beginnen wagen. Koken ja, dat wel. Daar kan ik creatief zijn en experimenteren, een beetje meer of minder steekt niet zou nauw. Patisserie daarentegen vraagt om precisiewerk. En net binnen die lijntjes blijven, kan nogal een uitdaging zijn.

Daarom vind ik het plezant om elke keer weer te variëren. Havermoutkoekjes heb ik al zeker op 10 verschillende manieren gemaakt. Toen mijn hubbie (aka chef-de-cuisine) me complementeerde met dit recept, wist ik dat ik het moest delen.

Voor 16 koekjes (diameter 4 à 5 cm)

  • 100 gr havermout

  • 30 gr bloem naar keuze (ik gebruik volkoren bloem)

  • 1 zakje vanillesuiker (of een alternatief zoals kokosbloesemsuiker)

  • 2 tl bakpoeder

  • 3 el pindakaas

  • 1 el echte boter

  • 2 eieren

  • 1 à 2 el water (pas op het einde toevoegen, naargelang de textuur)

  • optioneel: cashewnoten, zwarte chocolade of waar je zin in hebt (steeds grof gehakt)

Meng alle ingredienten tot een egale deeg. Bak 15 min in een voorverwarmde oven.

Leuke hoe-maak-ik-dezelfde-koekjes-tip: neem 1 eetlepel van het deeg en rol in je vochtige handen tot een balletje. Leg die op de bakplaat. Wil je een platter koekje, plet dan met een vork tot je ongeveer 1 cm hoogte hebt. 

X0

Natasha

©2018 by VROUWENGELUK

  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk