Daarom zijn moeilijkheden goed voor je

Obstacles are detours in the right direction, zegt Gabby Bernstein.

Het is gemakkelijk om gezonde keuzes te maken wanneer het goed gaat. Je leert echter het meest op moeilijke dagen. Want het zijn die momenten die je uitdagen je grenzen te verleggen. Ze nodigen je uit om anders te denken en een shift te maken.

 

Shine besteedt veel aandacht aan je denken. Echter gaat het niet om positief denken, je blijft met je voetjes op de grond. Wat je wel doet, is je denken in je voordeel te gebruiken. Je gaat je gedachten kiezen waardoor je een bepaalde focus hebt. Die focus stelt je in staat om oplossingsgericht te denken en te handelen.

 

Moeilijke dagen leren je iets. Door stil te staan en jezelf de volgende vragen te stellen, kan je dit omvormen tot iets waar je nadien heel dankbaar voor bent.

En ja, je mag gerust eerst nog eens goed vloeken. Erken de emoties die hiermee gepaard gaan. Fuck, shit, godverdomme. Daarna is het tijd to move on to transform:

1. Benoem de feiten van wat is misgelopen.

 

Let erop om niet te oordelen, beperk jezelf tot de feiten. "Ik heb mijn ADS overgeslagen, en zelfs wanneer ik er aan dacht in de badkamer maakte ik de keuze om het niet te doen. Het resulteerde in een hectische ochtend waarbij ik heel prikkelbaar was." Let erop dat je niet in de mallemolen gaat van zelfbeklag en generalisatie: Het is zo moeilijk om dit vol te houden. Ik heb hier geen tijd voor. Dit werkt niet voor mij. Deze gedachten helpen je niet verder. Kies om er niet dieper op door te gaan maar focus je op de feiten. Ok, het is nu zo, en dat is prima. Want Natasha zegt dat het goed is voor mijn groei :-)

 

2. Hoe kan dit leiden tot iets goeds? 

Wat kan je hieruit leren? Hoe kan je het de volgende keer anders doen? 

"Ik heb onmiddellijk bij het ontwaken op mijn gsm gekeken, die ik vergat op vliegtuigmodus te zetten. Zo ben ik dan beginnen kijken op Facebook en ben ik veel te lang blijven liggen, waardoor ik geen tijd meer had om ADS te doen. Dit herinnert me eraan hoe belangrijk vliegtuigmodus is. Ik kan ook eens zien of we nog een ouderwets wekkertje hebben, zodat ik mijn gsm in de keuken kan laten liggen."

Kleine acties kunnen leiden tot grote resultaten. Een kleine shift in je denken geeft je een compleet andere dag. Gebruik je moeilijkheden in je voordeel.

©2020by VROUWENGELUK

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!
  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk