Budgettip: ga langs bij de boer

Wie zegt dat gezond eten duur is, heeft gelijk en ongelijk.

Gezond eten kan duur zijn. Net zoals gezond eten ook niet duur kan zijn. 

Hoe past gezond eten binnen mijn budget?

Kies bewust

Het

Het is niet omdat het bio is, dat het per se beter is. Het is niet omdat het niet-bio is, dat het per se beter is. En nee, ik spreek niet in raadsels maar nodig je uit om zelf na te denken: hoe belangrijk is dit bio criterium voor mezelf? Denk aan waar je nu bent en hoe je een eerste stap kan zetten naar je gezonde keuzes. Het heeft geen zin te stressen over je budget, want dat maakt het effect van de bio-groentjes helemaal ongedaan. Wees dus niet te streng op jezelf en kies bewust.

Wanneer je bovendien werkt met je themadagen, behoud je ook je flexibiliteit om je aan te passen. Staat de broccoli te duur? Neem dan een bloemkool. 

Ga langs bij de boer

 

Een simpele Google vertelt je wie er in je buurt eigen kweek verkoopt. Vaak haal je heel wat voordeel wanneer je bij de boer shopt. Mijn green juice 's morgens (bestaande uit komkommer, courgette, stukje appel en munt of gember) kost normaal gezien tussen 1 à 1,50 euro. Wanneer ik langs ga bij de boer reduceer ik dit tot 0.50 euro. Groot verschil toch? 

Ga je al langs bij de boer? Waar ga je? Deel het in de Facebook - groep want er zijn vast dames bij jou in de buurt die ook op zoek zijn naar een 'goede boer' (of boerin!).

©2020by VROUWENGELUK

Blijf je graag op de hoogte? Schrijf je in op de maandelijkse nieuwsbrief!
  • Facebook Vrouwengeluk
  • Instagram Vrouwengeluk