Lezen met koffie

Instagram Video Training

Hoe plan je me-time

en geniet je ervan

zonder schuldgevoel?

Scroll Down

Augustus 2020

Veel mama's geraken niet aan tijd voor zichzelf. Of ze voelen dat de beperkte tijd te weinig of niet diepgaand genoeg is om even alles los te laten en helemaal op te laden.

Bij mij was dat niet anders. Gaëlle was al 7 maanden toen ik voor het eerst écht iets deed voor mezelf. Dat dagje yoga bracht de omkering: ik werd me bewust van mijn schuldgevoelens, van het zogenaamde "moeten" steeds beschikbaar zijn voor je kind. Ik werd me bewust dat dit niet mijn gedachten waren, maar verwachtingen van de maatschappij van deze tijd. Ik werd me bewust dat Gaëlle nu ook een heerlijk dagje beleefde: lekker verwend bij oma en opa.

Onze drang om onszelf weg te cijferen en steeds de noden van anderen op de eerste plaats te zetten is verankerd in onze DNA. Evolutionair gezien was het belangrijk om niet verstoten te worden door de groep, want in je ééntje waren je overlevingskansen zeer klein. Veel vrouwen hebben ook nu nog last van please-gedrag. En ik zeg opzettelijk 'last': want door jezelf niet op te laden, raak je vermoeid en uitgeput en kom je terecht in een vicieuze cirkel van schuldgevoel en je niet goed genoeg voelen.

Tijd voor jezelf, hoe kort ook, kan een tegenwicht bieden. Me-time gaat niet over hoeveel tijd maar over wat je doet met je tijd. Hoe je die tijd beleeft. Wat het voor je betekent.

In een online workshop leer ik je stap per stap hoe je als mama goed voor jezelf kan zorgen, en weer de blije vrouw zijn die  je ooit was.

Video: Hoe plan je me-time en geniet je ervan zonder schuldgevoel?

Hoe plan je me time en geniet je ervan z

In de video leer je:

  • 4 redenen waarom me-time nemen zo moeilijk is

  • Tijd voor jezelf nemen is méér dan het moment waarop je iets doet

  • 3 concrete tips om die tijd te nemen en er écht van te genieten

  • het einde van de video gaat over het Mama Empowerment Programma, het traject waardoor je rust vindt in je hoofd (momenteel zijn de inschrijvingen hiervoor gesloten, heb je er een vraag over, contacteer me hier).

 

Bekijk de video workshop hier.

 

En ga ermee aan de slag. Laat me weten: welk inzicht blijft je bij en wat is de eerste actie die je nu in de praktijk zal toepassen?

 

Mocht je het nog niet gedaan  hebben, sluit je dan aan bij de Instagram community. Ik ben er dagelijks om met je uit te wisselen en deel er inzichten & tips en tools in mijn stories.

X0

Natasha

 

Meer weten?

Natasha Dewulf (1986) is psychologisch consulente en auteur van Shine, gezonde keuzes voor een goed gevoel (2018, uitg. Bibliodroom). 

Meer inspiratie ontvangen? 

Op Instagram vind je dagelijks tips en inzichten die je helpen structuur brengen in je leven en meer balans ervaren tussen werk, huishouden en gezin!

Volg me op Instagram